nederlands agentschap voor keramische producten van Marazzi

Nijverheidsweg 5c | Stolwijk | T. +31 (0)182 34 02 34

Marazzi Nederland Koppe Agenturen

ecolabel leed iso

Duurzaamheid / Milieu

Marazzi produceert haar producten met respect voor het milieu en is uitgegroeid tot een boegbeeld voor duurzame industrie. Van grondstofwinning tot het uiteindelijke gebruik van de tegels heeft Marazzi systemen ontwikkeld voor de inzameling en het hergebruik van warmte, gebruikte grondstoffen en afvalwater.

In het gehele productieproces worden milieucriteria toegepast, zodat het verbruik van natuurlijke hulpbronnen en impact op het milieu worden beperkt. Zo wordt het energieverbruik geoptimaliseerd, industrieel afvalwater gerecycled en wordt het landschap en de vegetatie rond steengroeven zelfs hersteld.
Verschillende Marazzi series zijn gemaakt met maar liefst 40% gerecycled materiaal, hetgeen van belang is voor de LEED certificering.

LEED ® / Green Building Council Italia

Marazzi Group SpA is lid van de Green Building Council Italia, de vereniging die de cultuur bevordert van duurzame, energie-efficiënte, milieuvriendelijke bouw en helpt om de kwaliteit van leven te verbeteren door middel van de LEED-certificering. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) is een internationaal erkend certificeringsysteem voor ontwerp, bouw en exploitatie van ‘groene’ gebouwen.

Ecolabel

Voor een aantal series heeft Marazzi het EU Ecolabel ontvangen. Dit label wordt toegekend aan producten die voldoen aan milieunormen zoals het rationeel gebruik van energiebronnen en natuurlijke hulpbronnen, lage atmosferische emissie van afvalwater, het beheer van afvalstoffen en efficiëntere voorlichting van de consument.

duurzaamheid

duurzaamheid

marazzi italië

marazzi italie

marazzi spanje

marazzi spanje

Profiel

profiel