nederlands agentschap voor keramische producten van Marazzi

Nijverheidsweg 5c | Stolwijk | T. +31 (0)182 34 02 34

Marazzi Nederland Koppe Agenturen

ARCHITECTENSHOWROOM

showroom Marazzi

Technische info

Slijtgroepen (D tot en met H)

Marazzi hanteert de slijtgroepen D tot en met H, waarbij slijtgroep D (lichte belasting) geschikt is voor badkamers en slaapkamers. De slijtvastheid wordt steeds hoger, tot aan slijtgroep H (zware belasting), die toegepast kan worden in druk bezochte ruimten zoals de entree van hotels of kantoorgebouwen.

 

R-waarde (R9 tot en met R13)

De R waarde wordt bepaald door de anti-slipeigenschappen van de tegel. Het spreekt voor zich dat bij toepassingen in een horecakeuken een hogere R-waarde noodzakelijk is dan bij een entree van een appartementengebouw.

R-waarden lopen van R9 tot R13, waarbij een tegel met de waarde R13 over de hoogste slipvastheid beschikt.


A, B of C waarde

Marazzi hanteert tevens een A, B of C waarde bij toepassingen in natte ruimten die men blootsvoets betreedt. Zo dient een trap van de glijbaan in een zwembad een C-waarde te hebben, maar is een A-waarde voor een gangpad naar een saunaruimte voldoende.
Bovengenoemde waarden worden net als de R-waarden getest op een hellend vlak onder een bepaalde hellingshoek.

 

V-waarde (V4, V6, V8, V10)

In ruimten waar een afvoercapaciteit voor vloeistoffen noodzakelijk is (bijvoorbeeld een ruimte voor de opslag van oliën en vetten) maakt men gebruik van een V-waarde. Hierbij speelt het minimumvolume van de afvoercapaciteit een rol (verdringingsruimte). Een tegel met een waarde V4 heeft een minimumvolume van 4cm³ per dm² onder het loopoppervlak. Bij een tegel met een waarde V10 is dit 10cm³ per dm².

duurzaamheid

duurzaamheid

marazzi italië

marazzi italie

marazzi spanje

marazzi spanje

Profiel

profiel