nieuwsbrief Marazzi november 2013

webversie

koppe agenturen logo

Nijverheidsweg 5c
Stolwijk
T. +31 (0)182 34 02 34

marazzi logo
 

marazzi engineering special, een technisch verhaal!

Marazzi Engineering werkt al meer dan 25 jaar samen met architecten, ontwikkelaars en aannemers aan hoogwaardige systemen voor de verwerking van keramische tegels op verschillende manieren. Deze maand staat onze nieuwsbrief dan ook in het teken van de mogelijkheden die Marazzi Engineering biedt in het kader van geventileerde gevelsystemen, high performance vloeren voor binnen en buiten, zwembadsystemen, computervloeren en ontwerpen op maat.

                                    marazzi engineering

 

energiezuinige oplossing: geventileerde gevelsystemen

geventileerde gevel

De voordelen zijn talrijk: energiezuinig, esthetisch, duurzaam, onderhoudsarm, betere akoestiek, beter binnenklimaat etc. Het principe is eenvoudig: isoleren, ventileren, afwerken. Door de extra (geïsoleerde) "schil" en de ruimte achter de tegel ontstaat een schoorsteeneffect waardoor het gebouw in de zomer minder snel warm wordt en bespaard kan worden op de kosten voor klimaatbeheersing. In de winterperiode krijgen kou en vocht minder vat op het gebouw en zorgt de isolatie wederom voor lagere stookkosten. Door de toepassing van geventileerde gevels kan tot 30% op het energieverbuik bespaard worden! Diverse (grote) formaten kunnen eventueel gecombineerd worden voor een mooi resultaat. Aangezien vrijwel alle vloertegels van Marazzi ook buiten toegepast kunnen worden, bestaat er een zeer ruime keuze voor elk gewenst resultaat. Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden, neem dan contact op met ons op tel. 0182-340234.  Wij beschikken tevens over mock-ups van diverse gevelsystemen.

 

marazzi ontwerpt op maatvantaggi mengineering

Het logo van uw opdrachtgever als keramische tegel in de centrale entree. Zomaar een voorbeeld, maar met huidige watersnijtechnieken is alles tot in detail mogelijk.
 

Op deze manier kan er gespeeld worden met verschillende structuren, kleuren en series. Het team van Marazzi Engineering biedt architecten de mogelijkheid om met grote vrijheid complexe designs te realiseren!

 

het "due" systeemdue op gras

Door de toepassing van het Due systeem kunnen alle vloertegelseries van Marazzi worden opgedikt tot een high performance (buiten)tegel van 22mm. De bovenste laag bestaat uit de door u geselecteerde tegel, de onderste laag uit een gesinterde keramische laag. Hierdoor ontstaat er een geheel met sterke mechanische eigenschappen die bestand is tegen extreme omstandigheden (weersinvloeden, hoge druksterkte etc). De bestaande vloer hoeft niet verwijderd te worden, hetgeen dit een ideale oplossing maakt voor renovatieprojecten.

Pluspunten: gemakkelijk in onderhoud, vorstbestendig, slijtvast, onbrandbaar, UV bestendig, bestand tegen begroeiing, snel te installeren.

Toepassingen: op steenachtige vloeren (eventueel als computervloer) of rechtstreeks op gras/gravel/zand. Het Due systeem is tevens toepasbaar in gebieden met autoverkeer.

 

zwembad  blue-space-12-b

blue spa.ce zwembadsystemen

Uit een speciaal geselecteerde range keramische tegels (9 series, 40 kleuren) met hoge antislipwaarden kan niet alleen het perron van het zwembad worden vervaardigd, maar tevens de overloopprofielen, hoeken en randen (recht of rond). De technische eigenschappen van de Marazzi tegels (lage wateropname, bestand tegen vorst en chemicaliën, eenvoudig te reinigen) laten het toe om tot een prachtig eindrelultaat te komen. Uit de ruime keuzeopties van glasmozaïek tot series met een natuurlijke uitstraling en van strak en modern tot keramisch hout, de mogelijkheden zijn talrijk!

 
blend

echt vernieuwend: de prachtige serie "blend"

Ondanks de noviteiten die op de Cersaie beurs in Italië bij de vele  fabrikanten zijn getoond, is er niets zo vernieuwend als de Blend serie van Marazzi! Dit blijkt ook uit de vele positieve reacties. De Blend is verkrijgbaar in 4 kleuren, valt in de sterkste slijtgroep en is onbeperkt toepasbaar in zowel het in-als exterieur. 

architectenshowroom

introductie noviteiten groot succes

De afgelopen weken vonden er in onze showroom diverse noviteitenpresentaties plaats. Zowel onze relaties uit de handel als architecten  hebben de achtergronden achter het design en de techniek uitgelegd gekregen. Ook de komende tijd bent u van harte welkom om de noviteiten te bekijken. Bel ons kantoor voor een afspraak 0182-340234.

marbleline nieuwsbrief

nieuw: marbleline wandtegels in de afmeting 22x66

Een nieuw formaat en nieuwe decoren. De Marbleline is een compleet programma van bij elkaar passende vloer- en wandtegels met het uiterlijk van marmer en travertin. De breedte van het assortiment van Marazzi wordt wederom bewezen, want alleen al in deze serie is er keuze uit 31 verschillende tegels met uiteenlopende decoren en structuren.

 

verhoogde vloercomputervloeren op stalen of kunststof vijzels

Een verhoogde vloer bestaande uit modulaire elementen waar leidingen voor elektra, water, gas, riolering, netwerkkabels etc. onder verwerkt kunnen worden. Het systeem kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Door open voegen te creëren op een terras of balkon kan het water eenvoudig weglopen, wordt het oppervlak sneller droog en ontstaat er een veilige situatie. Ook voor renovatieprojecten is dit een uitstekende oplossing, aangezien de bestaande vloer niet gesloopt hoeft te worden. Extra voordelen zijn een flexibel ontwerp en snelle installatie met een gebruiksklaar resultaat. Mochten er wijzigingen of inspecties onder de vloer plaats moeten vinden, dan is dit eenvoudig te bewerkstelligen, de modules blijven namelijk uitneembaar. Om het geheel "high performance" te maken, kunnen de tegels worden voorzien van een extra onderlaag die de druksterkte vergroot. Samen met de keramische tegels van Marazzi ontstaan er vloerelementen die toegepast kunnen worden in ziekenhuizen, scholen, bankgebouwen, kantoren, winkels etc. Marazzi levert en ontwerpt alle elementen van de systemen.

 

monsteraanvraag via onze site

Op eenvoudige wijze kunt u via onze site monsters aanvragen. Vul de codes in via deze link of bel naar ons kantoor op tel. 0182-340234.

De monsterservice heeft als doelstelling dat de opgevraagde monsters direct de volgende werkdag bij u worden bezorgd.


Als u geen e-mails meer van ons wenst te ontvangen kunt u zich